SEO: zoekmachine optimalisatie

Zo maken we je website beter vindbaar voor jouw doelgroep
Website in Google

De term SEO staat voor “Search Engine Optimization”, ofwel zoekmachine optimalisatie en is het actief optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van een aantal factoren om het bezoek aan een website op relevante zoekwoorden vanuit zoekmachines te verhogen. Het helpt dus om hoger in de ranking van Google te komen en zo beter te worden gevonden op vooraf geselecteerde zoekopdrachten. Dat doen we met technische SEO en content SEO.

NEEM CONTACT OP

Technische SEO

Zoekmachine optimalisatie is een continu proces, waar veel tijd en kennis voor nodig is. Dat is ook logisch: er zijn maar 10 plaatsen beschikbaar op de SERP (Search Engine Result Page), de pagina met zoekresultaten in Google. Google ontwikkelde een telkens veranderend algoritme waarbij een website wordt getest op verschillende factoren. Hoe beter de resultaten, hoe hoger de ranking. Dat betekent dus dat je van goeden huize moet komen om daartussen te (blijven) staan. Hiervoor zijn een aantal zaken essentieel: als eerste de technische SEO. Hierbij gaat het om het juiste gebruik van titles, tags, meta omschrijvingen en semantische codes in de website. Het moet voor Google duidelijk zijn, wat het onderwerp is van jouw website en welke informatie waar te vinden is. Bij Spynn mag je erop vertrouwen, dat deze elementen goed worden ingebouwd.

Content SEO

Naast de technische opmaak van een website, is het ook belangrijk dat de inhoud over een bepaald onderwerp goed en effectief is weergegeven. Hierbij zijn kennis en inzicht op zoekwoorden en zoekopdrachten cruciaal. Hoe zoeken internetgebruikers naar jouw bedrijf, product of dienst? Welke zoekwoorden zijn evident maar ook origineel en hoe gaat de concurrent hiermee om?

Ligt de focus op algemene korte zoekwoorden ( short tail) zoals website of op langere, specifieke zoekopdrachten ( long tail). Goede SEO begint dus met een zoekwoordenonderzoek en op basis daarvan kan de content voor een website worden geschreven.

Bovenaan in Google?

Met regelmaat zien wij collega’s in onze branche fantastische SEO resultaten beloven aan hun potentiële klanten. Helaas kan er maar één bovenaan staan en de kans dat zij dat realiseren in een dergelijke concurrerende markt is echt minimaal. Wij willen veel voor je betekenen, maar zijn wel reëel. Daarom gaan wij graag met je op zoek naar jouw kansen op het gebied van SEO en hoe die zo optimaal mogelijk te benutten.

Soms kan het niet anders, maar te vaak bepaalde zoekwoorden gebruiken leest niet prettig. Ook Google hecht weinig waarde aan het volproppen van teksten met de relevante zoekwoorden. Ze hebben er zelfs een woord voor: keyword stuffing.

Het gebruik van zoekwoorden heeft nog wel degelijk waarde maar de leesbaarheid van de tekst is nu belangrijker, net als relevante content en links met kwalitatieve waarde naar uw website. Maar het allerbelangrijkste blijft een bezoeker een goed gevoel geven. Een gevoel, dat hij wordt aangetrokken door de diensten op je website, die zijn of haar probleem kunnen oplossen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) van Spynn

Reëel en eerlijk advies

SEO is een delicaat proces waar wij ondernemers graag in bijstaan.

Techniek

Spynn is thuis in deze techniek, dus in veilige handen.

SEO Content

SEO teksten zijn lonend. Wij hebben waardevolle tips en tricks voor je.

Hulp bij SEO

Ondersteuning nodig bij SEO, neem dan contact op.

Onderzoek zoekwoorden

Wij geven meer inzicht in het zoekgedrag van je potentiële klanten en vertalen dat naar jouw website.

Persoonlijke aandacht

Het zit in ons DNA: wij delen onze kennis en helpen je graag verder.